Iedere dag vers bereid | Vóór 15:30 besteld morgen in huis | vanaf €4,95 service vergoeding

Over Zuivelboerderij De Driehoek

Hoe het allemaal begon…

Onze boerderij bevindt zich op een hele speciale plek; het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij. Deze abdij is onderdeel van De Heilige Driehoek in Oosterhout. Vroeger pachten wij de kloostergrond en boerderij van de Benedictijnen paters. Sinds 2005 woont er een andere geloofsgemeenschap op het klooster; De Chemin Neuf.

Vanaf 1984 werd de kloosterboerderij door twee families gerund: de familie Hoeks en de familie Wismans. Lange tijd leek het erop dat er geen opvolger zou komen om de boerderij over te nemen. Daar kwam echter verandering in.

Tijdens haar studie medische psychologie begon het bij Anke Wismans toch te kriebelen. Na enkele jaren te hebben gewerkt binnen de psychologie besloot ze het melkveebedrijf toch over te nemen. Vanaf dat moment werd er door heel de familie Wismans een toekomstplan bedacht wat bij iedereen zou passen. Boeren is een manier van leven en daarom heb je passie voor je vak nodig! We wilden niet teveel groeien in aantal koeien, liever kwaliteit dan kwantiteit. Tegelijkertijd gaf de partner van Anke, Maarten van Fessem, aan dat hij graag wilde gaan kaasmaken en deze mooie ambacht tot zijn vak wilde maken.

In het voorjaar van 2014 was het dan eindelijk zover! Er kon een begin gemaakt worden aan de verbouwing om onze grote toekomstplannen te realiseren. Halverwege dit proces kwamen er twee grote en mooie verassingen, zoon Bram Wismans en dochter Martje Wismans gaven beide ook aan dat ze graag een rol willen spelen in het bedrijf. Daarom kunnen wij nu met trots zeggen dat wij een echt en hecht familiebedrijf vormen!

De koeien

De kern van ons bedrijf zijn onze mooie koeien! Sinds september 2014 worden de ongeveer 70 melkkoeien gemolken door twee Lely melkrobots. Dit is zowel voor ons als voor de koeien een heerlijke luxe. De koeien kunnen nu zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden, zelfs midden in de nacht.

100% elektrisch uw verse producten thuis bezorgd
Vanaf €4,95 aan service vergoeding
Vanaf €15 aan verse producten brengen De Vers Mannen het bij u thuis
Vóór 15:30 besteld is morgen thuis bezorgd in uw gewenste tijdvak