Toegevoegd!

Meteen naar de content

Het laatste nieuws

Gratis thuis bezorgd, óók vrijdag- & zaterdagochtend

Speciaal verzoek?

Over Keurslagerij Frank Van Gils

Frank van Gils is ooit begonnen als zaterdaghulp bij Keurslager Maton, Diessen. Hier besloot hij de slagersvakopleiding (SVO) te gaan doen. Tijdens de opleiding heeft Frank altijd gewerkt bij Maton. Hier heeft hij alle kneepjes van het slagersvak geleerd. In 2011 kwam de mogelijkheid om een eigen slagerij te beginnen. Na goed overwegen heeft Frank voor deze kans gekozen en eind oktober 2011 heeft Frank van Gils zijn deuren geopend in Oosterhout 

De gouden regels van het bakken

Laat het vlees voor het bereiden eerst een half uur buiten de koelkast op temperatuur komen. Dep het goed droog voordat u het in de pan doet. Op het moment dat u het vlees in de pan legt, moet de temperatuur van het bakvet hoger zijn dan 100°C. Het vlees mag niet te koud of te nat zijn, want dan koelt het bakvet te snel af, en zal het vlees smoren in plaats van bakken. Het krijgt dan geen beschermend bruin korstje, zodat het vlees bij de bereiding snel uitdroogt.

Zout trekt vocht aan, dus ook vleessappen. Als u het vlees inzout vóór het bakken, wordt de buitenkant nat. Daardoor krijgt u het niet mooi bruin, en wordt het vlees door het onttrekken van vocht en sap minder mals.

Om het vlees aan beide kanten even mooi bruin te krijgen, moet u het tijdens het bakken regelmatig keren. Doe dat voorzichtig met een spatel of een vleestang, zodra u op de bovenkant vleessappen of vochtpareltjes ziet verschijnen.

Aandacht voor entrecotes

Entrecotes hebben een klein vetrandje, en dat zorgt voor extra smaak. Het vlees is heerlijk, maar de smaak wordt snel minder doordat het vlees te lang wordt gebakken en/of omdat er te dunne plakken zijn gesneden, waardoor het vlees eerder droog wordt. Daarom het advies: koop liever 2 dikke entrecotes dan 4 dunne en bak ze vooral niet te lang.

Wij zijn erg trots dat ons aanbod ook bij De Vers Mannen online te vinden is, steeds vaker krijgen we de vraag of we ook bezorgen. Dit is een perfecte oplossing, ook voor de andere ondernemers natuurlijk!

 Bekijk hier het online aanbod van Keurslagerij Frank Van Gils

Écht ambachtelijk

Meer dan 1.500 lokale producten - minimum van €20 per order!

Gratis thuis bezorgd

Vanaf €90 bezorgen we gratis bij jou aan huis!

Duurzaam!

100% elektrisch uw verse producten thuis bezorgd

Gemak!

Vóór 16:00 besteld, morgen thuis bezorgd in uw gewenste tijdvak